Teknozone Ozon Jeneratörü

HAKKIMIZDA

Teknozone Ozon Sistemleri 2007 yılında İzmir’de faaliyetlerine başlamıştır. Firmamız İzmir Torbalı’da bulunan 2000 m2 kapalı alana sahip üretim tesisinde, kendine özel yazılım programları, dijital kontrol sistemleri ve ERP ile desteklenen otomasyon sistemiyle üretim süreçlerini on-line olarak, kullanıcıdan bağımsız olarak takip etmektedir.

Teknozone Ozon Sistemleri, endüstriyel ozon jeneratörü üretiminde kompresörlü ve kompresörüz olarak 3 gr/saat ile 5.000 gr/saat ( 5 kg /saat ) arasında olan ürün yelpazesini, 200 mg/saat ile 8.000 mg/saat aralığında portatif ürünler ile zenginleştirmektedir. Teknozone markalı ozon jeneratörleri CE belgeli olarak ve düşük ve yüksek sıcaklıklarda dahi aynı kapasitede ozon üretimi yapacak şekilde tasarlamıştır.

Devamı

OZON UYGULAMA ALANLARI

Ozon klordan 3125, asitten de 725 kat güçlü olması ile dünyada bilinen en güçlü dezenfektandır. Ozon gazı bu anlamda çok çeşitli sektörlerde kullanılmakla birlikte 34 farklı kullanımı alt başlıklarla açıklanmaktadır. Ozonun 34 farklı kullanımı dışında da yeni kullanım alanları her geçen gün listeye eklenmektedir. Ozon uygulama alanlarında en önemli konu firmanın ilgili alandaki uygulama tecrübesidir. Teknozone Ozon Sistemleri 2007 senesinden itibaren Ozon Uygulama Alanlarının çeşitliliği açısından sektörde açık ara en fazla uygulama yapma özelliğini koruyan firmadır ve bu tecrübesine her yıl yenileri eklenmektedir. Teknozone ayrıca Ozon Uygulama Alanlarına yönelik yaptığı Akademik Çalışmalar ile de ön plana çıkmaktadır. Bu konudaki detaylara da Ozon Akademik Çalışmalar bölümünden ulaşabilirsiniz.

 

Sıkça Sorulan Sorular

  • Ozon Gazı Nedir?

    Ozon gazı üç oksijen atomundan oluşan stabil olmayan bir gazdır. İki atomlu atmosferde bulunan oksijenin çok yüksek enerji taşıyan halidir, bu nedenle ozon gazına ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ OKSİJEN veya AKTİF OKSİJEN adı da verilir.

    Oksijen ve ozon moleküllerinin farkı; ozon gazının doğada güneşten gelen ışınların atmosferdeki oksijeni parçalamasıyla ya da yağmur bulutlarında oluşan yıldırımın oksijen molekülünü parçalamasıyla ortaya çıkmaktadır.

  • Ozon Gazı Nasıl Etki Eder?

    Ozon gazında bulunan 3. oksijen atomu ozon gazını son derece reaktif hale getirmektedir. Bu aktif oksijen atomu, kokuya neden olan moleküllerle reaksiyona girerek uçucu organik bileşiklerin okside edilmesini, ya da ortamda bulunan mikroorganizmaların hücre duvarını parçalayarak bu mikroorganizmaların yok edilmesini sağlar. Bu sürece oksidasyon adı verilmektedir. Oksidasyon sonrasında ozon gazı tekrar oksijen (O2) molekülüne dönüştüğü için ozon gazı son derece çevreci bir dezenfektan olarak anılmaktadır.

  • Ozon Gazı Nasıl Üretilir?

    Ozon gazı üretimi ile ilgili pek çok akademik çalışma ve yöntem bulunmasına rağmen ozon gazı üretimin metotlarını 4 temel kategoriye ayırmak mümkündür. Bu metotlar Corona Discharge ,Soğuk Plazma , Elektroliz ve UV metotlarıdır.  Belirtilen bütün metotlarda O2 molekülleri parçalanarak ayrışık tekil oksijen atomları oluşturulmaktadır. Tekil oksijen atomu (O) O2 ile birleşerek ozon gazını oluşturmaktadır.

  • Teknozone Hangi Metotla Ozon Gazı Üretimi Yapmaktadır?

    Teknozone Ozon Sistemleri, Corona Discharge metodu içerisinde plaka sistemi ile üretim yapan bir ozon jeneratörü üreticisidir..

  • Ozon Jeneratörü Üretimi Kolay Mıdır ?

    Hem evet, hem de hayır. Ozon gazı üreten bir cihaz tasarlamak ya da üretmek son derece basittir. Bu konuda araştırma yapmak için çeşitli video paylaşım sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

    Amatör üreticiler kendi imkanları ile ozon gazı üreten çeşitli cihazlar üretmektedir ancak endüstriyel bir tesis için ozon jeneratörü üretmek farklı bir uzmanlık ve bilgi birikimi gerektirmektedir.

    Ozon gazı üreten bir cihaz yapmakla, uluslararası standartlara uygun, güvenlik sensörleri ile kontrol edilen, asgari koşullarda bile üzerinde yazılan kapasitede ozon gazı üreten, hiçbir zararlı yan madde üretmeyen, otomasyon sistemi ile uyumlu, ozon gazına dayanıklı malzemelerden üretilmiş bir ozon jeneratörü üretmek çok farklı iki süreçtir.

Devamı
Whatsapp Destek Hattı