Kırmızı eti korkarak tükettiğimiz son günlerde, ozonun kırmızı et üzerindeki mucizesini bilmenizde fayda var..
Ozon uygulamasının etlerde depolama kalitesini arttırdığı,diğer dezenfektanlara göre kanserojen etkisi olmaması, üzerinde kalıntı bırakmaması, klordan çok daha etkili olması, sektördeki büyük sorunlar yaratan ve bozulmaya neden olan bakterileri yok ettiği ve etlerin raf ömrünü uzattığı ortaya koyulmuştur.
Ozonlanmış su ile karkasların duşlanması durumunda aerobik toplam canlı sayısında klasik yıkama yöntemine göre daha iyi düzeyde bir sayısal azalmaya neden olduğu belirlenmiştir.
Ayrıca ozonun lipid oksidasyonunu kolaylaştırdığı fakat duyusal karakteristiğini değiştirmediği, karkasın rengini kaybettirmediği ve istenmeyen koku üretmediği, raf ömrünü ise uzattığı anlaşılmaktadır.