Tavukçulukta ozonun en büyük avantajları arasında pilicin daha sağlıklı yetişmesi, diğer dezenfektanlara göre kanserejen etkisi olmaması, tavuk üzerinde kalıntı bırakmaması, klordan çok daha etkili olması, su, elektrikten tasarruf sağlaması, sektördeki büyük sorunlar yaratan salmonella, e-coli bakterilerini tamamen yok etmesi, ürünün raf ömrünü uzatması başlıca sayabileceğimiz avantajlarıdır.
Tavukçuluk sektörü ülkemizde özellikle kuş gribi vakalarından sonra sektör uzun süreli bir darbe yemiş ve devlet desteği firmaların direnmesi ve halkın bilinçlendirmesiyle birlikte günümüze bakıldığında tekrar kendi yerini bulmuştur.
Söz konusu gıda olduğunda ürünün yetiştirilmesinden tüketiciye kadar olan kısmında dezenfektan zincirinin bozulmaması çok önemlidir. Ozonla dezenfektan zinciri, baştan sona başarı ile sağalanabilmektedir.