Bilinen en güçlü dezenfektan olan ozon gazı sadece organik maddelere değil, gıda üzerinde kalıntı bırakabilecek kimyasal maddeler karşı da son derece etkili bir oksidandır. Yüksek oksidasyon gücü sayesinde ozon gazı gıdalarda karşılaşılabilecek pestisit kalıntıyı yok etmektedir. Ozon gazı kişisel kullanım ya da endüstriyel kullanım için yarı sistemik pestisit gideriminde %99 giderim sağlamaktadır.
Bu konuda yapılmış en kapsamlı bilimsel çalışmalardan bir tanesi olan 1995 tarihli çalışmaya göre (P. Roche & M. Prados) ozon gazının özellikle üç pestisit cinsine karşı son derece etkili olduğunu kanıtlanmıştır. Ozon özellikle aldicarb, terbutryn and isoproturon adlı pestisitleri hızlıca yok ederken, sistemik ( su yoluyla ürünün içine işlemiş) pestisitlere karşı da etkili olduğunu kanıtlamıştır.
2019 tarihli akademik çalışma (Dagmara Migut, Józef Gorzelany, Piotr Antos & Maciej Balawejder) ozon gazının salatalık üzerinde hem pestisit giderimi, hem mikroorganizma deaktivasyonu hem de salatalığın raf ömrünün uzatılmasında kullanılabileceğini göstermiştir.
Meyve ve sebze sektöründe ozon gazının kullanımı ile ilgili uzman ekibimiz ile temasa geçebilirsiniz.