Tavukçuluk sektöründe ozon gazı kullanımı, hijyen, sanitasyon ve oksidasyon açısından büyük avantajlar sağlar. Ozon gazı, doğal ve güçlü dezenfeksiyon olarak bakterileri, virüsleri ve diğer patojenleri etkili bir şekilde yok eder. Bu süreç, üretim alanlarında hava ve yüzey dezenfeksiyonu sağlayarak hastalık riskini azaltır, ürün kalitesini artırır, ürün raf ömrünün uzamasına destek olur. Aynı zamanda proses gereği ortaya çıkan kötü kokuların giderilmesinde de ozon gazı çok etkilidir.
Faydaları:
Dezenfeksiyon: Ozon gazı, mikroorganizmaları yok eder ve hijyen sağlar.
Koku Giderme: Ozon gazı, kötü kokuları etkili bir şekilde ortadan kaldırır.
Kimyasal Kalıntı Yok: Ozon gazı kullanımı, kimyasal kalıntı bırakmaz, çevre dostudur.
Kullanım Alanları:
- Üretim alanları dezenfeksiyonu,
- Ürün dezenfeksiyonu,
- Ön soğutma alan ve ürün dezenfeksiyonu,
- Tavuk kümesi içme suyu dezenfeksiyonu
- Yumurta bekleme alanlarının dezenfeksiyonu
- Proses kötü koku giderimi/nötralizasyonu
Ozon jeneratörleri, düşük maliyetli ve çevre dostu bir çözüm sunarak, yumurta ve tavukçuluk tesislerinde operasyonel verimliliği artırır. Ozon gazının bu alanda kullanımı, ürün güvenliğini sağlarken, işletmelerin hijyen standartlarını yükseltmesine yardımcı olur.