Metropollerin vazgeçilmezi olan kafe ve restoranlar her gün binlerce kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Ülkemizde kapalı alanlarda sigara içme yasağının uygulanması ile birlikte kafe ve restoranlarda koku sıkıntısı geçmişe nazaran azalmış olsa da ozon gazının hijyen ile ilgili uygulama alanları fazladır.
Restoranlar ve kafelerde ortak alanların dezenfeksiyonundan, mutfak dezenfeksiyonuna, alet ekipman dezenfeksiyonundan , sebze ve meyve dezenfeksiyonuna, soğuk hava odalarının dezenfeksiyonundan, tuvalet dezenfeksiyonuna kadar pek çok noktada ozon gazının uygulanması mümkündür.
Ozon gazı geleneksel kimyasal metotlara oranla çok daha güvenli bir dezenfektan olduğuı için ürüne, insana ya da ekipmana zarar vermez, kimyasal kalıntı bırakmaz. Restoran ve kafelerin kimyasal dezenfeksiyon maliyetlerini düşürerek, ekonomik bir çözüm sağlar.