Gıda hazırlanan merkezlerde hijyenin önemi üretimin ve ürün kalitesinin oluşmasında en önemli faktörlerden biridir. Dezenfeksiyonun kimyasal maddeler ile yapılması ürün üzerinde kalıntı kalmasına ürünün kalitesinin düşmesine neden olmaktadır.
Gıda üretim noktalarının birçok bölümünde ozon gazı ile sterilizasyon sağlanarak, hijyenin sürekli ve kalıntı bırakmayan bir yöntemle yapılması mümkündür.
Ürün Dezenfeksiyonu
Sebzelerin ve meyvelerin üzerinde bulunan pestisitin (Zirai İlaç Kalıntısı) giderilmesinde, tam etkili olması ve kalıntı bırakmamasından ozon su ile yıkanması hijyen koşullarının devam etmesi ve tüketiciye kaliteli , sağlıklı bir yemeğin sunumunu mümkün kılmaktadır. Sağlıklı bir üretimin yanı sıra üretici ozonlu su veya ozonu gaz olarak uygulandığı sebze ve meyvelerde bakteri, küf, mantarların oluşumu engelleneceğinden raf ömrünün 2 katına kadar uzaması mümkün olmaktadır. Böylelikle depolama süresinden kazanç sağlayacaktır