Sebze ve meyve depolanan soğuk hava depolarında hijyenin önemi ürün kalitesinin oluşmasında ve raf ömrü açısından en önemli faktörlerden biridir. Dezenfeksiyonun kimyasal maddeler ile yapılması ürün üzerinde kalıntı kalmasına ürünün kalitesinin düşmesine neden olmaktadır. Kimyasal kalıntı riski özellikle meyve ve sebze ihracatı gerçekleştiren firmalar için son derece kritiktir.
Meyve ve sebze depolarının birçok bölümünde ozon gazı ile sterilizasyon sağlanarak, hijyenin sürekli ve kalıntı bırakmayan bir yöntemle yapılması mümkündür.
Ürün Dezenfeksiyonu
Sebzelerin ve meyvelerin üzerinde bulunan pestisitin (Zirai İlaç Kalıntısı) giderilmesinde, tam etkili olması ve kalıntı bırakmamasından ozon su ile yıkanması hijyen koşullarının devam etmesi ve tüketiciye kaliteli , sağlıklı bir yemeğin sunumunu mümkün kılmaktadır. Sağlıklı bir üretimin yanı sıra üretici ozonlu su veya ozonu gaz olarak uygulandığı sebze ve meyvelerde bakteri, küf, mantarların oluşumu engelleneceğinden raf ömrünün 2 katına kadar uzaması mümkün olmaktadır. Böylelikle depolama süresinden kazanç sağlayacaktır.
Ortam Dezenfeksiyonu
Ozon gazı ile ortamın dezenfeksiyonunu sağlamak mümkündür. Kimyasallara göre gaz formunda olması nedeniyle tüm ortam dezenfeksiyonu sağlanması ile birlikte, kalıntı bırakmaması, sarf malzemesi olmaması önemli avantajlarından sayabiliriz