Şarap ve alkollü içecek üretim tesislerinde ürün kalitesinin devamlılığını sağlayabilmek açısından dezenfeksiyon hayati öneme sahiptir. Özellikle şarap son derece hassas bir üretim süreci gerektirmektedir. Özeliikle Botrytis Cinerea gibi mikrobiyolojik problemler hem ürüne, hem de son mamule zarar vermekte, her sene tonlarca ürünün heba olmasına neden olmaktadır.
Özellikle CIP temizliğinde kullanılan ozon gazı klor, paresetik asit ve kostik soda gibi pek çok dezenfektanın yerini almaktadır. Agresif yapısı nedeniyle varil, filtre, tank, boru ve şişeleme hattı temizliğinde son derece etkili olan ozon gazı, kimyasal kalıntı bırakmaması sayesinde ürünün kalitesini arttırır. Ekipmanda herhangi bir sökme işlemi yapmadan 1.00 ile 5.00 PPM arasında ozonlu su ile uygulama yapılan hatlarda %99.9 dezenfeksiyon sağlanmaktadır. Ozon gazı çevreci ve doğal bir gaz olduğundan dolayı CIP temizliği sonrasında tekrar bir temizlik işlemi yapılması gerekmemektedir.
Yapılan bilimsel çalışmalarda, ozonlu su ile yıkama yapılan hatlarda diğer kimyasal metotlara göre daha yüksek dezenfeksiyon sağlandığı ispat edilmiştir.